U trendu

TOB: Beograd i Srbija vraćaju izraelske turiste

BEOGRAD/TEL AVIV – Veliko interesovanje u Izraelu za putovanja u našu zemlju potvrđeno je ponovnim uspostavljanjem direktnih avio-linija između Tel Aviva i Beograda, posle gotovo tri godine pauze usled zatvorenosti za putovanja, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

TOB je pod svojim okriljem okupila turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Vrnjačke banje, regije Kopaonik i u ekskluzivnom prostoru u kraju Sarona u Tel Avivu u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovala promotivno poslovni događaj namenjen turističkoj industriji Izraela.

Prisustvovali su predstavnici nekih od najvažnijih kompanija poput Išta, Eshet Tours, Arkia Airline, Ofakim, Flying Carpet i mnogih drugih.

Vibrantna energija Beograda, „najveći muzej na otvorenom“ nad ušćem Save u Dunav, ukusna jela u živopisnom ambijentu boemske Skadarlije, lepota naše zemlje, ali i važne kulturno istorijske spone dva naroda bili su okosnica za predstavljanje mogućnosti za putovanja izraelskih turista u Beograd, na prezentaciji u Tel Avivu koju je sa velikom pažnjom pratilo više od 100 izraelskih turoperatera, turističkih agencija i predstavnika medija.

„Izraelski gosti su u periodu pre pandemije zauzimali visoko mesto na listi najbrojnih gostiju u Beogradu, a 2018. i prvo mesto u broju ostvarenih noćenja. Mi želimo ne samo da ponovo dostignemo te brojeve, već da ih u narednom periodu i uvećamo, budući da Beograd i Srbija imaju mnogo toga da ponude“, istakla je Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

Predstavila je gostima turističke atrakcije, ponudu za gradski odmor, beogradske hotele, restorane, muzeje, izletišta, kao i jevrejsko nasleđe u našem gradu i brojne interesne tačke za turiste iz Izreaela.

Zahvaljujući renomiranim vodičima Mićelin Guide i Gault & Millau, Beograd je postao destinacija vrhunske gastronomije, a takođe je profilisan i kao grad brojnih festivala i urbane kulture.

Posebno zanimanje privukla je činjenica da je Beograd jedini grad koji ima ulicu Teodora Hercla, da je u Zemunu sahranjen njegov deda Simon Hercl, a da je prilikom otkrivanja naziva ulice Ruven Rivlin bio prvi izraelski predsednik koji je posetio Srbiju.

Prirodne lepote naše zemlje, Uvac, Taru, druge srpske gradove, banje, mogućnosti za relaksaciju i aktivni odmor, predstavila je Olga Stojanović iz Nacionalne Turističke organizacije Srbije i pozvala prisutne da što pre posete i dožive Srbiju.

Kulturu, istoriju i privredu Vojvodine, izložio je Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga PKV.

U prezentaciji Vojvodine veliku pažnju privuklo je jevrejsko nasleđe Novog Sada i Subotice, ali i ponuda Fruške gore i salaša.

Regiju Kopaonik, Vrnjačku banju, mogućnosti za banjski turizam i boravak u ovom delu Srbije predstavio je Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačka banja.

Predstavnici naših receptivnih turističkih agencija Glob Metropoliten, Balkan Holiday, Wild Serbia, SPA Travel, Balkan Adriatis, i hotela Mama Shelter tokom večeri su imali prilike da ostvare brojne kontakte i uspostave saradnju sa izraelskim kolegama, i dogovaraju ponude za putovanja u Srbiju.

Tom prilikom naglašena je potreba povećanja broja direktnih letova između Tel Aviva i Beograda, koje su do pre dve godine nudile četiri avio-kompanije.

Izraelski turisti spadaju u visoko platežne goste koji se duži broj dana zadržavaju na destinaciji.

U 2018. godini 27.000 izraelaca je posetilo Beograd, u 2019. godini 26.000, dok je broj ostvarenih noćenja dostizao 100.000 tokom jedne i druge godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar