U trendu

Tras: Svi smo ujedinjeni oko vladinog plana rasta

LONDON – Britanska premijerka Liz Tras izjavila je danas za radio Tajms da su ministri u njenom kabinetu ujedinjeni oko vladinog plana rasta, a na pitanje da li je izgubila autoritet među njima.

„Svi smo ujedinjeni oko plana rasta i onoga što moramo da uradimo da se ova zemlja vrati na pravi put“, rekla je Tras za Tajms radio, prenosi Rojters.

„Suočavamo se sa veoma, veoma nestabilnim međunarodnim okruženjem, ratom u Ukrajini, inflacijom, rastom cena energenata i moraćemo da donosimo teške odluke“, rekla je britanska premijerka.

Prethodno je britanska vlada odustala od plana za smanjenje poreza na dohodak za obveznike koji najviše zarađuju, a čija je objava izazvala previranja na finansijskim tržištima, rekordan pad funte i podelu u redovima vladajuće Konzervativne stranke premijerke Liz Tras.

Liz Tras, 47-godišnja bivša britanska ministarka inostranih poslova koja je stupila na dužnost 6. septembra nakon što je pobedila u trci za novog lidera Konzervativne partije, a ne na izborima u zemlji, priznala je u nedelju da je trebalo bolje da „pripremi teren“ za ekonomsku politiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.