U trendu

TUI zatvara još 48 poslovnica širom Britanije

LONDON – Turistička kompanija TUI saopštila je danas da će zatvoriti 48 poslovnica širom Britanije, nakon što je prethodno, tokom pandemije, stavila katanac na 166 maloprodajnih punktova u toj zemlji.

TUI, čije je sedište u Nemačkoj, očekuje da će zatvaranjem poslovnica ostvariti dodatnu uštedu troškova, što bi kompaniji pomoglo da, uz oslanjanje na državnu finansijsku podršku, opstane u teškim uslovima ograničenja putovanja koja su rezultat pandemije kovid-19, izveštava Rojters.

„Turistička industrija i britanske trgovine u gradskim jezgrima suočeni su sa neviđenim pritiskom. Stoga možemo da potvrdimo predlog o zatvaranju 48 maloprodajnih objekata“, navodi TUI u saopštenju.

Rast broja korona slučajeva u nekim evropskim zemljama, kao i spora kampanja vakcinacija na Starom kontinentu, znače da se avio-kompanije i putničke agencije širom Evrope pripremaju za drugo po redu izgubljeno leto, ocenjuje Rojters.

To bi mogao da bude veliki problem za TUI, koji je u februaru saopštio da već ima 2,8 miliona rezervacija za sezonu letnjih godišnjih odmora.

Prema navodima kompanije, najnovije zatvaranje poslovnica će pogoditi 273 službenika, ali će im ponuditi mogućnost rada u preostalih 314 TUI agencija u Velikoj Britaniji i Irskoj, kao i u novom timu koji radi od kuće i odgovara na upite kupaca.

Da bi prebrodio korona krizu, TUI je prošle godine najavio da će ugasiti 8.000 radnih mesta i smanjiti troškove za 30 posto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.