najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U autobuse samo na prednja vrata

Postrojavanje putnika pri ulasku u vozila gradskog prevoza, uskoro bi moglo opet da bude mera za kojom poseže Direkcija za javni prevoz kako bi povećala naplatu.

Predlog nadležnih stigao je i na adresu privatnih prevoznika i GSP „Beograd“. Iako u najvećem gradskom prevozniku nema zvanične potvrde rukovodstva, zaposleni u ovom preduzeću kažu da se predlog odnosi na organizaciju ulaska na početnim stanicama, prenose beogradski mediji.

“Predviđeno je da sprovođenje nove stare mere počne na okretnicama Zeleni venac, Železnička stanica, Trg republike, Studentski trg, Omladinski stadion, Konjarnik, Voždovac”, objašnjavaju radnici GSP.

Kako kažu, predlog je da u prepodnevnoj smeni vozač na početnoj stanici otvori samo prednja vrata. Tu, odmah kod aparata za overu karata bi stajao još jedan zaposleni u GSP koji bi pratio da li putnici overavaju svoje karte. Ukoliko neko to ne učini, bio bi opomenut, a ukoliko odbije, ovlašćeni radnik bi pozvao komunalnu policiju. Vozilo neće moći da krene sa početne stanice sve dok svi putnici ne overe putne isprave.

U drugoj smeni, za proveru putnika na prednjim vratima biće zadužen vozač, dok će dodatno angažovani službenik kontrolisati zadnja vrata. I na linijama van centra grada, na periferiji, predviđeno je da vozač otvara samo prednja vrata, ali ne samo na početnoj, već na svakoj stanici.

Iz konzorcijuma privatnih prevoznika su potvrdili da su i oni dobili ovaj predlog, s tim što bi za nadgledanje putnika i da li prilikom ulaska overavaju karatu, osoblje angažovao grad Beograd.

 

2 komentara
  1. mkmc

    Ma, da li ste svi zaboravili sta znači JAVNO PREDUZEĆE, čije je i čija su sredstva, imovina, novac i šta su tamo zaposleni. TO nije privatno preduzeće, TO nisu PRIVATNE GRADSKE pare, to je preduzeće SVIH GRAĐANA, a koje uporno i na sve načine pokušavaju da maltretiraju NABEĐENI I UMIŠLJENI GRADSKI VLASNICI. Zaposlite ljude, obećali ste, vratite svakom zaposlenom MARKICU i rešen problem neplaćanja prevoza. Mislim, ipak, da i ovaj pokušaj iritacije građana, u vidu otvaranja samo prednjih vrata, ima mnogo dublju zakulisnu pozadinu.

  2. SM

    Ulaziće na prednja vrata, a izlaziti kroz prozor, jer će vozač otvarati samo prednja vrata. Je li ovo smislio vrhovni vođa koji zna sve i meše se u sve?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike