U trendu

U Nišu sledeca javna rasprava o strategiji razvoja MSPP

BEOGRAD/NIŠ – Posle nedavnog dijaloga o izradi nove Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MSPP) od 2023.- 2027, u sedistu Privredne komore Srbije (PKS) u Beogradu, Ministarstvo privrede, Nemačko-srpska inicijativa i PKS sledeću raspravu o strategiji organizuju u Nišu, u sredu, 15. juna, objavila je PKS.
Iz PKS navode da su mala i srednja preduzeća i preduzetnici važan deo svake privrede, značajan kako za uspeh nacionalnih ekonomija i njihovu konkurentnost, tako i za lokalne zajednice i lokalni privredni razvoj.

To potvrđuju i podaci da MSPP čine 99,9 odsto svih privrednih subjekata u Srbiji, da zapošljavaju više od 65 odsto radnika, ostvaruju 66,4 odsto prometa i stvaraju 59,2 odsto bruto dodate vrednosti.

Zbog značaja koji ovaj sektor ima za srpsku privredu i kako bi se iskoristili svi potencijali ovog sektora, ali i da mu se pomogne u prevazilaženju prepreka i kriza, Ministarstvo privrede je počelo izradu nove strategije za podršku MSPP.

Svoj glas, odnosno mišljenje o problemima koji ih tište i o tome kakva bi im pomoć bila potrebna, preduzeća i preduzetnici daće u seriji javno-privatnih dijaloga u 11 gradova u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar