U trendu

U PKV predstavljeni konkursi vredni 270 miliona dinara

NOVI SAD – U Privrednoj komori Vojvodine danas su predstavljena četiri konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, objavljeni 1. marta, čija je vrednosrt 270 miliona dinara.

„Cilj ova četiri konkursa je da zajedno sa merama Vlade Srbije bude sačuvano što je više moguće radnih mesta. Jedan od najvažnijih uslova za učešće na našim konkursima je da narednih šest meseci ne može da se smanjuje broj zaposlenih za više od 10 posto ukoliko se koriste pokrajinska sredstva”, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

On je naglasio da je vrednost novoraspisanih konkursa 270 miliona dinara i najavio da će krajem aprila biti raspisan i konkurs iz oblasti zapošljavanja vrednosti oko 42 miliona dinara.

Domaćin skupa, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, uporedio je podatke iz 2020. sa podacima iz 2019.

„Imamo rast industrijske proizvodnje od tri odsto, a podaci iz januara ove godine pokazuju da je rast u odnosu na januar 2020. godine 2,2 posto. To je pokazatelj da su fiskalne i monetarne mere bile blagotvorne“, rekao je Vučurević.

Govoreći o turizmu, Vučurević je naveo da je u januaru nastavljen pad koji je zabeležen prošle godine i sada je na nivou od 44 posto.

„Poljoprivreda je značajno uticala na smanjeni BDP koji je na -1 odsto, imamo podatke, ali je poljoprivreda uticala na formiranje BDP-a oko 7 posto“, istakao je Vučurević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.