U trendu

Udruženjima iz nerazvijenih opština 15 miliona dinara

BEOGRAD – Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva, doneo je odluku o dodeli 15 miliona dinara za Program finansiranja projekata od javnog interesa za 2021. godinu koje će realizovati 33 udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština, saopštio je danas Kabinet ministra Tončeva.

Udruženja su se prijavila za oblasti podrške prilikom zapošljavanja, uključivanja u kulturnu sferu života, povećanje bezbednosti, aktivnog učešća u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama, a krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar ove godine, navodi se u saopštenju.
„Nama je važno unapređenje kvaliteta života građana u svim njegovim segmentima. Dodelom novčanih bespovratnih sredstava u iznosu od 15 miliona dinara udruženjima iz nerazvijenih opština još jednom pokazujemo da nam je bitan svaki čovek, svaka opština, i da niko neće biti izostavljen“, izjavio je Tončev.

On je obećao još veću i jaču podršku svog kabineta nerazvijenim lokalnim samoupravama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.