U trendu

Ugovor o izgradnji puta do Golupca potvrda prijateljstva Srbije i Kine

BEOGRAD – Potpsivanje ugovora o izgradnji brze saobraćajnice Požarevac-Golubac sa kineskom kompanijom Shandong Hi-Speed Group je još jedna potvrda prijateljske saradnje Srbije i Kine, izjavio je danas zamenik direktora kompanije Ćina handong.International Economic and Tećnical Group Sjan Meng.

On je istakao da je Vlada Srbije tom odlukom odala priznanje i ukazala poverenje kineskom preduzeću koje posluje od 2013.godine u Srbiji.
Meng je posle potpisivanja ugovora o izgradnji te deonice u Predsedništvu Srbije, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, rekao da je počastvovan što će ta kompanija raditi na projektu izgradnje brze saobraćajnice na Dunavskoj magistrali Požarevac- Golubac.

„Izuzetno smo počastvovani, a istovremeno osećamo veliku odgovornost“, rekao je Sjan.

Izrazio je uverenje da će završetak tog projekta u velikoj meri doprineti razvoju različitih oblasti industrije duž cele Dunavske magistrale što će, kako je rekao, dovesti do novog razvoja ekonomije. Srbije.

„Obećavam da će našsa kompanija nastaviti sa profesionalnom odnosom prmea poslu i da će koristiti tehničke prednosti i na taj način realizovati u skladu sa standardima kvalietta I doprineti jačanju infarstrukture u Srbiji“, kazao je Sjan.

Zahvalio je Vladi Srbije na podršci i ukazanom poverenju toj kompaniji uz ocenu da se poslednjih godina oblast infratsruktre razvijala jako brzo pod rukovodstvom predsednika Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodao je da je to preduzeće od 2013.godine, od kada posluje u Srbiji, instistiralo na aktivnom učešću u jačanju infrastrukture u Sriji i poslovanju zasnovanom na specijalozavnoj tehnologiji i visokom stepenu društvene odgovornosti.

Sjan je naveo da je ta kompanija 2019. uspešno završila deonicu Obrenovac-Ljg na autoputu Miloš Veliki, a da su prošle godinepočeli radovi na brzoj saobraćajnici Valjevo -Lajkovac.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo četitala je na potpisivanju ugovora I istakla da je to novi važan rezulatat saradnjedve zemlje u oblasti infrastrukture.

Zahvalila je predsedniku Vučiću što , kako je rekla, pridaje veliku pažnju saradnji Kine i Srbije i dodala da se dve zemlje i u teškim uslovima pandemije kovida-19 zalažu za ekonomski razvoj i da su postigle vidljive rezultate izrazivši nadu da će i dalja zajednička saradnja doprineti razvoju dve zemlje.

Ambasadorka je kazala da je kompanija Shandong Hi-Speed Group zajedno sa srpskim partnerima uspešno završila projekat deonice autoputa Miloš Veliki i i zgradu Kineskog kulturnog cetra u Beogradu.

„Ta kompanija ima sve više iskustva u poslovanju u Srbiji i sigurna sam da će ispuniti sve obeveze iz ugovora i uspešno završiti projekat“, rekla je Čen Bo.

Poptisani ugovor sa kompanijom Shandong Hi-Speed Group odnosi se na projektovanje i izvođenje radova na izgradnji državnog puta 1. B reda, deonice brze saobraćajnice: auto-put E-75 Beograd-Niš (petlja „Požarevac“) – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.