U trendu

Uručen ključ stana dobitniku nagradne igre

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovor o dodeli trosobnog stana u naselju „Zemunske kapije“ sa dobitnikom u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar je uručio ključeve stana srećnom dobitniku, Titomiru Stojkoviću iz Boleča kojem je poželeo da sa porodicom provede puno lepih trenutaka u stanu i iskazao zahvalnost na pružanju podrške Vladi u suzbijanju sive ekonomije.

„Želim da vam zahvalim na učestvovanju u nagradnoj igri. Za mene je najvažnije da građani Srbije i dalje razvijaju svest o važnosti borbe protiv sive ekonomije i da nastave da sakupljaju fiskalne račune“, rekao je Mali u Vladi Srbije.

On je istakao da je do sada pristiglo ukupno 8,5 miliona koverti sa fiskalnim računima i pozvao sve građane da nastave da učestvuju u nagradnoj igri, jer je za dodelu ostalo još osam stanova i 13 automobila.

Dobitnik trosobnog stana u Zemunu, Titomir Stojković, kaže da je od aprila počeo da sakuplja koverte sa porodicom i da je poslao 13 koverata, ali da nije očekivao da će baš on dobiti nagradu.

„Ne može da se kaže da je broj 13 baksuzan, meni je bio srećan.

Apelovao bih na sve da uzimaju račune i da ih šalju, a ujedno time doprinosimo borbi protiv sive ekonomije“, rekao je Stojković.

Mali je podsetio da od 1. novembra kreće prelazni period za novi sistem fiskalizacije koji će trajati do kraja aprila sledeće godine.

„To je sistem koji je usklađen sa novim dobom u kojem živimo, doprineće suzbijanju sive ekonomije, a za građane je važno da znaju da će kada budu nešto kupovali moći da kontrolišu da li su fisklani računi koji se izdaju pravi ili ne“, rekao je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.