U trendu

Vega kupila zgradu Radničkog za 5,26 miliona evra

NOVI SAD – Vega Propertis Radnički doo kupila je zgradu Radničkog univerziteta u Novom Sadu za 5,26 miliona evra, saopšteno je danas iz kabinetar gradonačelnika.

Gradski objekat u ulici Vojvođanskih brigada 7 prodat je preko javnog nadmetanja a jedinu blagovremenu i potpunu prijavu poslala je Vega.

Korisna površina poslovne zgrade na 13 spratova je 6.463,8 metara kvadratnih i nalazi se na građevinskoj parceli površine od 850 kvadratnih metara, a kompletna lokacija je opremljena vodovodnom, kanalizacionom i elektroenergetskom mrežom.

„Nakon 20 godina od požara, sudbina zgrade Radničkog univerziteta je konačno rešena. Grad Novi Sad je najpre uspeo da preuzme imovinsko – pravne odnose nad celom zgradom, a zatim i da pronađe konačno i najbolje rešenje za njenu budućnost“, navodi se u saopštenju i dodaje da je ceo projekat vodio gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi investitor, domaća kompanija Vega Properties Radnički doo Novi Sad, kao deo kompanije Vega IT, spremna je na velika ulaganja u skladu sa razvojnim planovima kompanije i renomeom koji ima u oblasti IT industrije.

Navodi se da ta kompanija sa godišnjim rastom od 30 odsto spada među najbrže rastuće tehnološke kompanije u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.