U trendu

Veselinović: Anesteziranje gradjana Srbije pred inflatorni udar

Predsednik sindikata „Sloga“ Željko Veselinović izjavio je danas da „crna predvidjanja“ predsednika Srbije Aleksnadra Vučića o neminovnoj nuklearnoj kataklizmi i predstojećoj zimi bez hrane i energenata, koja će biti najgora u poslednjih 70 godina, vidi kao osmišljeno „anesteziranje naroda“.

Veselinović je u saopštenju naveo da se izjavom predsednika države skreće fokus sa trenutne inflacije i „galopirajuće erozije mita o Srbiji kao ekonomskom tigru i životu njenih gradjana u zlatnom dobu“.

„Radi se o poznatoj naprednjačkoj mantri, pripremi da se u vreme godišnjih odmora, tokom jula i avgusta, dopusti podizanje cena životnih namirnica, hleba, mesa, struje, komunalnih režija, telefonskih, internet i drugih usluga“, rekao je Veselinović koji će biti poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije.

Prema njegovim rečima, „sličan igrokaz sa narodom“ dogodio se i jula 2014. godine‚ kada je tadašnja Vlada u saradnji sa stranim privrednim komorama, napravila „anti-radnički Zakon o radu“, koji je, „oktroisano usvojen u parlamentu u vreme godišnjih odmora kako bi se otpor radnika i sindikata sveo na minimum“.

„Kao neko ko će izvorno predstavljati radnike u Skupštini, u obavezi sam da upozorim da postoji realna opasnost da gradjane umesto obećanog im blagostanja, mira i stabilnosti, čeka inflatorni udar, finansijska kriza i socijalna kataklizma, kojoj moramo svi zajednički iz opozicije i redova sindikata da se odupremo“, rekao je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.