U trendu

Vučic danas na otvaranju radova na autoputu Bijeljina-Rača

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina-Rača.

Svečanost će početi u 9 časova u mestu Velika Obarska kod Bijeljine, najavljeno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Deonica Bijeljina-Rača u Republici Srpskoj nastavak je auto-puta od Beogada ka Sarajevu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije je najavio da će deonica auto-puta od Bijeljine do Rače od 20 kilometara biti u funkciji za dve i po do tri godine.

Kako je rekao, radovi se finansiraju sredstvima Vlade Republike Srpske i onim što će dati Vlada Srbije.

Predsednik Vučić ranije je najavio da će Srbija dati 100 miliona evra za gradnju deonice auto-puta od Bijeljine do Rače.

Auto-put Bijeljina-Rača biće nastavljen na novi most na Savi, na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin-Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Prema podacima Autoputeva Republike Srpske, predviđena je gradnja auto-puta na trasi Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – Rača ukupne dužine oko 70 kilometara.

Kada je reč o deonici od Bijeljine i Rače, predviđena je gradnja Petlje Bijeljina Sjever sa naplatnom stanicom, Petlje u zoni između naselja Velika Obarska i Batković, kao čvorište i vezu sa brzim putem iz pravca Pavlović mosta.

Gradiće se i čeone naplatne stanice na kraju deonice, novi carinski terminal na delu trase na kraju dionice i baza za održavanje.

U okviru auto-puta, gradiće se i mostovi, vijadukti, podvožnjaci, nadvožnjaci i odmorište tipa obostrane stanice, kao i i ostali objekti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar