U trendu

Vujanić: Dunav osiguranje lider na tržištu, uvodimo nove proizvode

BEOGRAD- Član Izvršnog odbora kompanije „Dunav osiguranje“ Miloš Milovanović izjavio je danas da je Srbija jedna od država sa najmanjim brojem neosiguranih vozila u Evropi, a da će ta kompanija nastaviti sa lansiranje novih proizvoda kako bi svaki vlasnik vozila mogao da odabere proizvod koji mu odgovara.

Na panelu „Sigurnost na četiri točka“ u ogranizaciji kompanije „Dunav osiguranje“, Portala blic.rs i kompanije „Ringier“ Milovanović je rekao da je Dunav osiguranje lider na tržištu auto-osiguranja i da ta kompanija ima učešće od 30-32 odsto na tržištu auto-osiguranja, a nešto manje u kasko osiguranju.

On naglašava da je značajna povećanje u kasko osiguranju i stalan rast u dodatnim vrstama dopunskih osiguranja, kao što je na primer osiguranje od loma stakala.

„Imamo osiguranje pravne zaštite koje još nije rasprostranjeno kod naših građana ali mi to imamo u fokusu, da imaju osiguranje pravne zaštite najčešće kada su odgovorni za nesreću. Zatim, tu je osiguranje pomoći na putu i osiguranje auto nezgode, odnosno od invalidetata koji se može zadobiti u saobraćajnim nesrećama“, navodi Milovanović.

Ističe da u izboru osiguranja osiguranik mora da ima znanje šta želi da zaštiti i da će Dunav osiguranje u narednom periodu lansirati više novih proizvoda, kako bi osiguranici mogli da, vodeći računa o svom ekonomskom interesu, biraju proizvod koji im odgovara.

„Kompanija Dunav je počela sa praksom razvoja novih proizvoda koji mogu dati novi benefit i omogućiti osiguranicima da ekonomski isplativije upravljaju finansijskim interesima. Tako smo nedavno implementirali nešto što u Srbiji ne postoji kasko osiguranje kasko nezgoda koje je trenutno dostupno samo online, ali uskoro će biti dostupno i na svim prodajnim mestima“, kaže Milovanović.

On objašnjava da je kasko nezgoda kasko osiguranje, ali samo kada je osiguranik kriv za nezgodu,te dodaje da je kasko osiguranje godinama važilo samo za skupe automila.

„Od 2,7 miliona osiguranih vozila prosečna starost je 17 godina, a najviše, sa 9 odsto, učestvuju vozila koja su stara 18 godina. Moramo se prilagoditi jer ne možete prodavati proizvod koji je skuplji od automobila.
Imamo mini kasko osiguranje koje je pristupačno i podobno za osiguranje starijih vozila i koje podrazumeva zamenu starih delova“, navodi Milovanović.

On dodaje da kompanija ima i svoja zavisna privredna društva kao što je Dunav auto koji se prevashodno bavi kontrolom tehničke ispravnosti vozila, iznajmljivanjem vozila, procenom štete, baždarem tahografom.

„Bitno je da vozila budu tehnički ispravna. Posedujemo 72 linije za tehnički pregled i pokušavamo u segmentu procene štete da pružimom adekvatnu procenu štetu, ne samo za Dunav osiguranje, već za sve“, kaže Milovanović.

Navodi da Dunav osiguranje isplaćuje godišnje blizu 50.000 odštetnih zahteva iz auto odgovornosti i kasko osiguranja i da ima visok stepen ažurnosti u rešavanju zahteva.

„To su sve pokazetelji da cela industrija osiguranja napreduje, stiče autoritet i time sve više pokazuje značaj osiguranja građanima. Prosečan iznos isplate materijalne štete je drastično skočio i iznosi više od 3.000 evra, a nematerijalne štete više od 200.000 dinara“, naglasio je Milovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.