U trendu

Zlatiborskom kraju nedostaju radnici, resenje Moja prva plata

ARILJE – Direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević izjavila je da PKS već duže vreme ukazuje na problem nedostatka kadrova u privredi i tim povodom pozvala sve poslodavce i kompanije da se uključe u drugi ciklus programa „Moja prva plata“, jer je to prilika da dođu do radnika.
Najviše nedostaju armirači, bravari, zavarivači, tesari, kao i kadrovi iz tekstilne struke, rekla je Lapčević tokom posete predsednice vlade Ane Brnabić kompaniji „Bogutovo“ u Arilju.

„Pošto je naš kraj turistički razvijena sredina nedostaju nam i ugostiteljski radnici – kuvari i konobari“, rekla je Lapčević i dodala da sa višom stručnom spremom nema mašinskih i elektro inženjera.

„Zato je zaista dobra prilika da poslodavci dođu do kadrova, a mladi koji su završili školovanje i još nisu započeli karijeru naprave važan korak, prođu obuku i nađu zaposlenje. To će im omoguciti da formiraju porodice i grade svoju buducnost u svojoj zemlji“, navela je ona.

Pozvazla je sve poslodavce, sve kompanije u celoj zemlji da se uključe i mlade da pogedaju koje su firme prijavljene i tu pronađu nešto za sebe.

Dodala je da PKS, kada je reč o rešavanju problema nezaposlenih, inicirala i dualno obrazovanje da bi taj proces bio uspešniji.

Lapčević je pozvala i buduće srednjoškolce da pogledaju koje firme primaju mlade za učenje uz rad, da vide kakvi su njihovi uslovi rada, kako izgledaju tehnološki procesi.
„Kada se tako detaljnije upoznaju verujem da će naći nešto za sebe“, rekla je Lapčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar