U trendu

Eskobar: Nisam bio uspešan, Kurti odbio predlog za dinare

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da nije uspeo da ubedi premijera Kosova Aljbina Kurtija da promeni odluku o zabrani upotrebe dinara i da se nada da će do dogovora doći glavni pregovarači Beograda i Prištine koji bi, kako je rekao, trebalo da se u utorak sastanu u Briselu.

„Nažalost nisam bio uspešan. I dalje se nadam da će glavni pregovarači u utorak u Briselu naći hitno rešenje kako bi se došlo do transfera novca u evro za te ljude“, rekao je medijima Eskobar, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da je pokušao da ubedi Kurtija da suspenduje odluku dok EU, SAD i Vlada Kosova ne dođu do dugoročnog rešenja po pitanja sredstava koja stižu iz Srbije.

„Tražio sam od premijera da suspenduje odluku dok mi zajedno s Evropskom unijom, SAD i Vladom Kosova radimo na dugoročnijem rešenju koje odgovara vašim potrebama, odnosno elektronskimm transferima u evrima preko kosovskog sistema. Ali, sada moramo nešto hitno da uradimo. Nažalost, nisam uspeo da ga ubedim u to“, izjavio je Eskobar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar