U trendu

Građani ispred Specijalnog suda zvižducima dočekali optuženog Koluviju

Građani i deo predstavnika opozicije okupili su se danas ispred Specijalnog suda u Beogradu kako bi pružili podršku policijskim inspektorima koji bi trebalo da svedoče u slučaju „Jovanjica 1“.

Nastavak suđenja u ovom procesu zakazan je za danas i u petak, 8. septembar kada bi svoje svedočenje trebalo da iznesu inspektori Milan Isakov i Slobodan Milenković.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je ispred Specijalnog suda da je inspektor Isakov bio sa svojim kolegom Milenokvićem kada je optuženi Predrag Koluvija zaustavljen na auto-putu.

Ona je dodala da im se Koluvija tada predstavio kao kolega i zaposlenik u kabinetu ministra policije pokazujući službenu legitimaciju za koju se kasnije ispostavilo da je lažna, kao i samo Koluvijino predstavljanje.

Tepić je istakla da je inspektor Isakov pre godinu dana bio i hapšen i da je u pritvoru proveo 30 dana.

„Ni godinu dana od tog hapšenja i privođenja protiv inspektora Isakova nije podignuta optužnica. To samo pokazuje da je svrha tog privođenja bilo zastrašivanje i pritisak na njega da odustane od svedočenja“, naglasila je Tepić.

Ona je dodala da je Isakov odlučio da svedoči i da rizikuje svoj život ulaskom u zgradu Specijalnog suda.

Tokom obraćanja novinarima predstavnika dela opozicije u sud je stigao i optuženi Koluvija kog su okupljeni građani dočekali zvižducima i povicima „lopovi, lopovi“.

Nekoliko munuta posle Koluvije u sud je stigao i inspektor Isakov koji je dočekan aplauzom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar