U trendu

MUP: Identifikovan osumnjičeni za pretnje Sejdinoviću

Policija je identifikovala osobu koja je preko društvene mreže Fejsbuk (Facebook) pretila predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedimu Sejdinoviću, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Kako je saopštio MUP, reč je o državljaninu Bosne i Hercegovine M. S (21) osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti Sejdinovća, i protiv njega je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivična prijava u redovnom postupku.

Predsednik NDNV Nedim Sejdinović dobio je početkom aprila ove godine na desetine uvreda i pretnji nakon što je na svom privatnom Fejsbuk profilu objavio fotografiju žute patke, simbola inicijative „Ne davimo Beograd“, uz poruku „Srećan Veliki patak svima koji slave“, piše danas portal Cenzolovka.

Sejdinović je pretnje prijavio policiji i tužilaštvu, a medju brojnim psovkama, pretnjama i optužbama koje su mu upućene, nazivaju ga „balijom“, „muslimanom“, „autonomašem“, kao i da je „soroševac“, i da se „sprda“ sa hrišćanskim praznikom.

Preteće poruke koje je dobio glasile su: „Srešćemo se prijatelju, mali je NS. Je*em li ti familiju autonomašku. Balija marš iz Srbije“. „Čekaj samo da te vidim na protestu, naje*o si. Iskopaću ti oči…“.

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je potom da su Sejdinoviću upućene pretnje Fejsbuka i naložilo Odeljenju za borbu protiv tehnološkog kriminala Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (UKP-SBPOK) da se preduzmu potrebne radnje tim povodom.

Tužilaštvo je obavestilo NDNV da su poruke koje su Sejdinoviću upućene sa dva profila okarakterisane kao pretnje, a navedena su i konkretna imena i prezimena pod kojima se vode profili na Fejsbuku.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike