U trendu

Jelena Ćuruvija: Tužbom Milana Radonjića protiv SĆ Fondacije tragedija se pretvara u farsu

Počasna predsednica Slavko Ćuruvija fondacije (SĆF) Jelena Ćuruvija izjavila je danas da tužba protiv SĆF koju je podneo bivši funkcioner Resora državne bezbednosti Milan Radonjić – koji je odlukom Apelacionog suda oslobođen krivice za ubistvo novinara – predstavlja „zahtev za kažnjavanje“ svih onih koji su tražili istinu i pravdu.

Kako je saopšteno iz SĆF, Jelena Ćuruvija je za Cenzolovku ocenila da se nakon oslobađajuće presude okrivljenima za ubistvo Slavka Ćuruvije, sada fondacija „tuži i guši“, i da se tom tužbom „tragedija pretvara u farsu“.

„Zašto? Prosto je – može im se. Može im se da zahtevaju kažnjavanje svih nas koji smo tražili istinu i pravdu. Da nam to više ne padne na pamet. Da više ništa i niko ne održava živim sećanje na Slavka Ćuruviju koga više nema. A posebno ne na razloge zašto ga nema i način na koji je nestao“, rekla je Jelena Ćuruvija.

Milan Radonjić je jedan od četvorice optuženih za ubistvo Ćuruvije koje je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio, mada su pre toga u dva prvostepena postupka bili osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.

Radonjić je tužio Slavko Ćuruvija fondaciju „zbog povrede ugleda i časti“, a u tužbi traži odštetu od pola miliona dinara.

Slavko Ćuruvija fondacija je neprofitna, nevladina organizacija koja se, kako se navodi iz SĆF, bori za zaštitu slobode govora u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.