Jeremić (Narodna stranka):Neće biti novih ultimatuma ako bude odbačen francusko-nemački plan

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da Srbija, u ovoj generaciji, više neće dobijati „nove ultimatume“ ako nedvosmisleno odbaci „francusko-nemački“ plan za nezavisnost Kosova, saopštila je ta stranka.

Jeremić, nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ je naveo da će „oni koji sada nameću taj ultimatum u narednim godinama biti daleko manje uticajni u svetu nego danas“.

„Ovo je verovatno poslednji napor i poslednji put da Srbiji pokušavaju da nametnu da sama sebi „odseče nogu i iščupa srce“ i učini nešto što niko ranije nije uradio“, kazao je on.

Jeremić je, na predizbornoj konvenciji u Beogradu, naglasio, i u tom aspektu, značaj izbornog uspeha Narodne stranke.

„Zato je naš zadatak da na izborima odnesemo prevagu nad onima koji su pokušali da nas održe ispod radara i ideju neophodnosti državnog jedinstva u borbi za očuvanje teritorijalne celovitosti i promenu sistema“, rekao je on.

Istakao je da je Narodna stranka „najsigurniji izbor za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije“, za zabranu kopanja litijuma i , kako je kazao, za promenu sistema.

„Nastupamo čestito, pošteno i otvoreno, ne damo na sebe i nismo dozvolili da nam kao stranci „otmu dušu“, kao što nećemo dozvoliti ni da Srbija preda Kosovo i Metohiju“, kazao je on.

Rekao je i da Narodna stranka obećava da, kako je kazao, ćemo ostati ostati „svoji na svome“, te da, dodao je, „nećemo dozvoliti d se rasparčava otadžbina i da se unište zemlja, reke i vazduh“.

Dodao je, kako piše u saopštenju, da je Narodna stranka „jedini potpuno organski proizvod“ koji se nudi narodu na ovim izborima.

„Jedini smo koji nisu naprskani ili genetski modifikovani, jedini koji su svoji i jedini koji su kandidovali politiku čisto i pošteno, bez uvijanja. Verujemo u sebe, u naš tim, ispravnost uverenja i u ono što je najbolje za Srbiju“, rekao je Jeremić.

Kazao je i da je Narodna stranka stručna i kompetentna da sprovde sve zašta se zalaže.

„Dovoljno smo kompetentni i stručni da sprovedemo ono za šta se zalažemo, da odbacimo ultimatum za nezavisnost Kosova i Metohije tako da ne bude štetnih posledica za narod i državu“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.