U trendu

Junajted grupa: Policija neosnovano pretresala kurirsku službu 'D Ekspres'

Kompanija „Junajted grupa“ (United Group) saopštila je da je Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije neosnovano i po hitnom postupku izvršila pretres kurirske službe „D Ekspres“ (D Express) koja posluje u okviru te kompanije.

„Ovo je do sada najstrašniji primer zloupotrebe institucija na koji se odlučila srpska vlast, u očiglednoj želji da za narastajuće nezadovoljstvo okrivi bilo koga da bi izbegla sopstvenu odgovornost za katastrofalno stanje u kom se naše društvo nalazi'“, navodi se u saopštenju koje je posle ponoći objavio portal N1.

Ocenili su da je Vlada na taj način pokušala da za štrajk u „Pošti Srbije“ okrivi upravo „D Eskpres“ i odbacili navode da su na bilo koji način povezani sa štrajkom, dodajući da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj kurirskoj službi.

„Štrajkovi u ‘Pošti’ nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su ‘Pošte’ obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi“, navodi United Grupa.

Advokat Zdenko Tomanović rekao je za N1 da postupak ulaska Uprave krivične policije i Poreske policije u prostorije kompanije „D Ekspres“ nije u skladu sa zakonom, „jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji i nisu ostavili ni jedan jedini dokument“.

On je naveo da policajci nisu zaposlenima pokazali nijedan dokument, niti ostavili neku naredbu ili zapisnik.

N1 piše da su se ranije u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno „D Ekspres“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar