U trendu

Kineska medijska grupa predstavila prvi engleski dokumentarni film sinhronizovan uz pomoć AI

Kineska medijska grupa (CMG) predstavila je svoju prvu englesku dokumentarnu seriju sinhronizovanu uz pomoć veštačke inteligencije „Tragom kineskog zmaja“ na svojoj novoj 5G medijskoj platformi Jangšipin.

Povodom godine Zmaja, kineska verzija mini-dokumentarne serije „Tragom kineskog zmaja“ ranije je emitovana na televizijskim kanalima CCTV-1 i CCTV-9 CMG.

Engleska verzija serije, sinhronizovana uz pomoć veštačke inteligencije, sastoji se od sedam epizoda, svaka u trajanju od po oko pet minuta. Sa šaljivim objašnjenjima i duhovitim vizualima integriše elemente istorije, književnosti, arheologije i biologije i uvodi niz poznatih kulturnih relikvija povezanih sa kineskim zmajem kroz istoriju, kao što je zmaj od žada kulture Hungšan u obliku slova C i artefakt u obliku tirkiznog zmaja otkriven na iskopavanjima u Erlitouu.

Kao poslednja prekretnica u primeni veštačke inteligencije od osnivanja CMG studija za veštačku inteligenciju, dokumentarna serija na engleskom jeziku koristi tehnologiju veštačke inteligencije da podrži čitav proces prevođenja, uključujući prepoznavanje zvuka, prevođenje teksta, kloniranje glasa i zamenu numera.

Dokumentarna serija, sinhronizovana veštačkom inteligencijom, takođe će se emitovati na CGTN platformama i CCTV.com.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar