U trendu

Komesarijat raspisao konkurs za nabavku seoskih kuća za izbeglice i raseljene

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije raspisao je javni poziv lokalnim samouprava za dodelu pomoći porodicama izbeglica i interno raseljenih u kupovini seoskih kuća sa okućnicom u maksimalnom iznosu od 1,95 miliona dinara po domaćinstvu, saopšteno je danas iz te institucije.

Javni poziv obuhvata i dodelu paketa građevinskog materijala i opreme u maksimalnom iznosu od 800.000 dinara, kao i druge jednokratne pomoći u materijalu i opremi.

„Rok za podnošenje prijava je 26. jul 2023. godine, a Komesarijat poziva lokalne samouprave da uzmu učešće na njemu, kako bi zajedničkim zalaganjem poboljšali uslove stanovanja porodicama kojima je to neophodno, jer nemaju rešeno svoje stambeno pitanje“, piše u saopštenju.

Komesarijat je ove godine opredelio približno 400 miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica i interno raseljenih podržavajući 55 jedinica lokalne samouprave koje i dalje ulažu napore da se tim ljudima obezbedi krov nad glavom, a dodeljenim sredstvima biće obezbeđeno najmanje 329 stambenih rešenja, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar