U trendu

Komesarijat: U 2023. godini stambeno zbrinuto 1.000 izbegličkih porodica

  Komesarijat za izbeglice i migracije stambeno je zbrinuo 1.000 porodica tokom prošle godine a više od 700 porodica dobilo je pakete ekonomskog osnaživanja, izjavila je danas komesarka Nataša Stanisavljević u Kruševcu gde je prisustvovala uručenju ključeva stanova za tri izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske. 

Ona je kazala da je tokom 2023. godine više od 6.000 izbegličkih porodica dobilo pomoć posredstvom Komesarijata u vidu ogreva i paketa hrane i najavila raspisivanje novih javnih poziva za stambeno zbrinjavanje najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica. 

„Naravno da na ovome nećemo stati već i u 2024. godini nastavljamo istim intenzitetom. Hvala porodicama na strpljenju i poverenju koje imaju u Republiku Srbiju koja je uvek uz svoj narod i rešavanjem stambenog pitanja mi porodicama osiguravamo lakšu budućnost“, rekla je Stanisavljević a preneo Komesarijat za izbeglice i migracije. 

U Kruševcu su do sada dodeljena sredstva za zbrinjavanje ukupno 129 porodica, kroz budžet Srbije i putem donatorskih sredstava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.