U trendu

Konačna odluka o izborinim kolonama opozicije sledeće nedelje

Parlamentarne opozicione stranke koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“ do kraja sledeće nedelje bi trebalo da donesu odluku da li će na izbore, čije održavanje traže do kraja godine, izaći u jednoj ili više kolona, piše danas list Nova.

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je za Novu da smatra da bi opozicija trebalo da nastupi u jednoj koloni organizatora protesta, navodeći da mislim da nema razloga da do takvog dogovora ne dođe.

„U nekim drugim situacijama bi bilo možda i bolje da se ide u programskim kolonama koje u zbiru donose više glasova, ali se nalazimo u specifičnom trenutku kada je politička scena u Srbiji dosta promenjena i kada ima velike šanse da se zbog svega što se dešava pobedi“, kazao je Lazović.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić naveo je da postoje „konture dogovora“ i da će biti doneta odluka u skladu sa time šta je najbolja formula za pobedu na izborima.

„Kakvu god odluku budemo doneli, to će biti plod našeg dogovora“, rekao je Aleksić.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kazala je da će sve biti objavljeno na vreme, „tako da građani budu zadovoljni“.

„Dozvolite i nama da odlučimo u skladu sa onim što građani smatraju da može doneti najbolji rezultat za opoziciju, a ne da se svede na raspodelu mandata ili personalnih rešenja. Nekoliko mandata više za jednu ili drugu partiju nisu smisao ove borbe, bar za nas iz SSP“, navela je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar