U trendu

Kovačević: Svih 250 kandidata SPN kod notara unapred da odbiju poslaničke mandate

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da ne postoji veća demonstracija jedinstva i političke etike od toga da svih 250 kandidata za poslanike liste „Srbija protiv nasilja“ odu kod notara i svojom izjavom se jedni pred drugima odreknu budućeg poslaničkog mandata u Skupštini Srbije.

„Nema nazad, i nikakva poslanička apanaža ne sme da zatrpa činjenicu da se izbori na svim nivoima moraju poništiti“, naveo je Kovačević u saopštenju.

On je istakao da je takav čin neophodan kao novi alat u borbi protiv nepriznavanja izbora i zbog svih uhapšenih tokom protesta i svih onih koji štrajkom glađu „žrtvuju svoje zdravlje zarad nepriznavanja izbornih rezultata“.

Kovačević je dodao da podržava ideju kojom bi se i studenti Beogradskog univerziteta odrekli svojih predavanja na fakultetima do okončanja krize izbornog postupka.

„Odgovorna lica za izbornu krađu treba pronaći, sudski ih procesuirati, izmeniti izborni postupak i za najdalje šest meseci raspisati nove sveopšte izbore“, zaključio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar