U trendu

Kreni-promeni pozvao državne funkcionere da slede stav poverenice o besplatnim udžbenicima

Pokret Kreni-promeni pozdravio je danas izjavu poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković, koja je izjavila „da postoji pravni osnov da sva deca dobiju besplatne udžbenike“ i pozvao državne funkcionere da slede njen primer.

Kreni-promeni je u saopštenju naveo da je zahvalan poverenici što je autoritet funkcije stavila u službu i opštu korist građana Srbije, u konkretnom slučaju u korist dece i roditelja širom Srbije.

„Pozivamo i ostale državne funkcionere i državne zvaničnike koje plaćaju građani Srbije, da slede njen primer i podrže inicijativu da se svoj deci u Srbiji omoguće besplatnu udžbenici, i na taj način utiču na ulaganje u obrazovanje i olakšaju većini građana Srbije osnovnoškolsko obrazovanje“, dodaje se u saopštenju.

Pokret je podsetio da su pre dve nedelje ministarstvima prosvete i finansija predali peticiju za besplatne udžbenike koju je potpisalo više od 50.000 građana, i da su prošle nedelje istim ministarstvima predali zahtev da se pitanje besplatnih udžbenika za svu decu u Srbiji stavi na dnevni red kada se u decembru bude donosio republički budžet za 2024. godinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar