U trendu

Lazović: Sledeći protest Srbija protiv nasilja u subotu u Beogradu, obraćanja ispred Palate pravde

Šef poslaničke grupe Zeleno – levi klub iz Ne davimo Beograd Radomir Lazović najavio je da će se naredni protest „Srbija protiv nasilja“ održati u Beogradu u subotu, 15. juna, kao i u još 30 gradova u Srbiji, i da će biti posvećen pravosuđu.

Lazović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao danas da će protest početi u 19.00 sati ispred zgrade Skupštine Srbije, odakle će protestna kolona krenuti ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom, pored zgrade Vlade Srbije ka „spomeniku korupciji“, kako je nazvao spomenik Stefanu Nemanji, kod bivše glavne železničke stanice, a zatim Savskom ulicom do Palate pravde.

Prema njegovim rečima, ispred Palate pravde okupljenima će se obratiti „istaknuti pravnici koji se bave pravom i pravdom“, nakon čega će protestna kolona produžiti do Mostarske petlje, gde će biti blokiran međunarodni auto-put koji prolazi kroz Beograd.

„U prethodnim danima mogli smo da vidimo ozbiljna, važna i uznemirujuća saznanja, da je šef BIA (Aleksandar Vulin) umešan u trgovinu narkotika, a da je prethodni šef BIA (Bratislav Gašić) trebao da bude uhapšen zbog slučaja ‘Jovanjica’. Ovo prevazilazi do sada po dubini povezanost vrha Srpske napredne stranke sa kriminalom. Ovaj kriminal, u koji je umešan državni vrh se preliva preko granice, čak međunarodne agencije moraju da upozoravaju s kolikim kriminalcima imamo posla“, kazao je Lazović.

On je rekao i da se čini da je na protestima „Srbija protiv nasilja“ postignut konsenzus, slaganje, „koje prevazilazi i partije i neke druge društvene pripadnosti, koje kaže da se Srbija mora okrenuti od nasilja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar