U trendu

Lazović (Zeleno-levi front): Jasni stavovi i medjunarodnih aktera o decembarskim izborima u Srbiji

Kopredsednik opozicione stranke „Zeleno-levi front“ (ZLF) i poslanik Radomir Lazović je večeras ocenio da su jasni i stavovi mnogih medjunarodnih institucija o nerugularnosti decembarskih izbora u Srbiji i naglasio da oni moraju biti poništeni, a izborni uslovi poboljšani.

Lazovi čiji je ZLF deo koalicije „Srbija protiv nasilja“ koja traži poništavanje republičkih i beogradskih izbora, na protestu u centru Beogradu večeras je kazao agenciji Beta da „kradja na decembarskim izborima ne može da bude sakrivena“ i da  „nešto mora biti urađeno“.

„Ne bismo predavali zahtev Ustavnom sudu (za poništavanje izbora) da ne očekujemo da radi po zakonu, ali nismo nimalo nesvesni u kakvoj se državi nalazimo i upravo i govorimo da sudovi ne rade… i zato i pozivamo medjunarodnu komisiju da se u Srbiji sprovedu promene koje bi dovele do toga da budu fer naredni izbori pošto se ponište prethodni, decembarski“, kazao je Lazović.

On smatra da o tome sada postoje „veoma jasni stavovi medjunarodnih aktera“ u koje je ubrojao OEBS, Savet Evrope, poslanike Evropskog parlamenta.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ je večeras organizovala protest ispred zgrade Ustavnog suda tražeći poništavanjue republičkih i beogradskih izbora, a ulčesnici protesta su potom otišli do sedišta Radio-Televizije Srbije koja, kako tvrde predstavnici te opozicione koalicije, isključivo propagira vlasti i ne izveštava o „izbronoj kradji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar