Lazović (ZLF): Predlog za Stari grad je na stolu, očekujemo odgovor do ponedeljka

Koalicija „Biramo Stari grad“ je, na sastanku listi „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća uputila zvaničan predlog za saradnju i formiranjue vlasti i odgovor očekuje do ponedeljka, kazao je danas predstavnik liste „Biramo Stari grad“ Radomir Lazović.

On je agenciji Beta kazao da je taj predlog „okvir na osnovu koga bi ta saradnja bila moguća“, te precizirao da sadrži tri dela.

„Jedan je posvećen programskim načelima, drugi je posvećen neophodnosti dodatnog finansiranja rada opštine s obzirom na mala sredstva kojima gradske opštine raspolažu i treći deo se odnosi na raspodelu odgvornosti u okviru rada opštine“, kazao je Lazović, kopredsednik Zeleno levog fronta koji je deo koalicije „Biramo Stari grad“.

Kakao je naveo, „nema nikakvih trgovina o funkcijama, već je predlog zasnovan na broju osvojenih mandata na izborima, odnosnio podršci građana“.

„Ovo je temeljan predlog i ukoliko bude prihvaćen biće napravljen koalicioni sporazum a očekujemo odgovor Bastaća do ponedeljka, 17. juna“, kazao je Lazović.

Koalicija „Biramo Stari grad“ je na junskim izborima u toj beogradskoj opštini pobedila sa osvojenih 23 mandata, Bastaćeva listra ima deset odborničkih mandata a koalicija oko Srpske napredne stranke njih 21.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.