U trendu

Maloletnik iz Bileće na TikToku objavio plan napada na školu u Trebinju, navodno je sve bila šala

Sedamnaestogodišnji maloletnik iz Bileće, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizam, nacrtao je plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju, popisujući mrtve i ranjene, satnicu kada će započeti napad, kao i da će sve okončati samoubistvom, objavili su banjalučki mediji.

Čitav plan napada maloletnik je prikazao prilikom lajv četa na TikToku.

Na snimku se, kako se navodi, vidi kako je u svesci iscrtan tlocrt škole, označeni ulazi, dvorište, hodnik stepenište, kao i popisan broj mrtvih po različitim prostorijama.

Naveo je da je previđeno 12 mrtvih i 23 ranjena u školi.

Osim broja mrtvih, na skici je ispisana satnica prema kojoj bi navodni napad trebalo da počne 15. marta u 10.10 časova, izlazak je planiran u 12.22, dolazak policije u 12.53, dok je u 13.05 napisao da planira samoubistvo. 

Maloletnik je sporni crtež prikazao na TikToku, a dok ga je prikazivao skrenuo je kameru pored crteža, pokazajući pištolj.

Spornom četu, kako se ističe, prisustvovalo je više osoba, a jedan korisnik TikToka je sve prijavio policiji.

Policija je odmah pokrenula istragu i putem IP adrese locirala računar sa kojeg je objavljen sporni snimak na TikToku.

Banjalučka Alternativna televizija (ATV) je objavila da je maloletnik lociran i uhapšen u Bileći, dodavši da je izvršen pretres kuće koju je koristio i da je tada pronađena sveska sa spornim crtežom, kao i pištolj koji se vidi na snimku.

Ipostavilo se, međutim, da se ne radi o pravom oružju, već o plastičnom pištolju.

Prema izvorima ATV, maloletnik je priznao da je sačinio sporni crtež i da je sve prikazao na društvenoj mreži, ali je za njega, kako se navodi, sve bila šala i navodno nije planirao da zaista napadne školu.

On je u prisustvu roditelja sproveden u Republičko javno tužilaštvo, jer mu se ne teret stavlja krivično delo „terorizam“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar