Manojlović: Kopanje litijuma u naseljenim mestima nije isto što i vađenje nafte na dalekom moru

Direktor za kampanje pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović poručio je danas premijerki Srbije Ani Brnabić da kopanje litijuma u naseljenim mestima nije isto što i vađenje nafte na dalekom moru.

Manojlović je odgovorio na poruku Ane Brnabić preko društvene mreže X u kojoj je komentarisla njegovu izjavu da se ni u jednoj zemlji ne živi dobro samo od rudarenja.

U saopštenju Pokreta Kreni-Promena navodi se da je Brnabić pokušala da uporedi iskopavanje litijuma i bora u dolini Jadra sa vađenjem nafte koje se vrši u moru u Norveškoj.

Dodaje se da je Manojlović ocenio da Srbija ima najnižu rudnu rentu i najgore ekološke standarde, kao i da profit iznose stranci.

„Strancima ste predali aerodrom, tamo je haos, a pričate o ekološkom vađenju litijuma. Približavamo se Nigeru i Kongu gde narod živi loše, a stranci i kompanije sastavljaju Vladu“, istakao je Manojlović.

On je premijerku još podsetio da Norveška ulaže u obnovljivu energiju, tehnologiju i znanje, a da u Srbiji najobrazovaniji „beže iz zemlje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.