U trendu

Mihailović: Ne postoje ideološke prepreke da opozicija formira vlast u Beogradu

Nosilac liste koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je večeras da ne postoje ideološke prepreke da opozicione stranke koje su prešle cenzus formiraju vlast u Beogradu.

Na komentar da je nosilac liste „Mi – Glas iz naroda“ Branimir Nestorović izjavio da ta lista neće ići ni sa vlašću ni sa opozicijom, Mihailović je naveo da je to tek prva izjava Nestorovića, ali da nije konačna.

„On je dobio glasove opozicionih birača. Sada igra tu srednju igru, gde kao neće ni sa kim, a ustvari na taj način produžava mandat vlasti“, rekao je Mihailović novinarima u izbornom štabu te koalicije.

Ocenio je da to nije Nestorovićeva krajnja izjava i dodao da veruje da će NADA, „Srbija protiv nasilja“ i „Mi – Glas iz naroda“ formirati gradsku vlast.

„Beograd je verovatno izgubljen za vladajuću koaliciju. Nestorovića i njegovu grupu smatramo opozicionim“, dodao je Mihailović.

Kazao je da je jasno da NADA, „Srbija protiv nasilja“ i „Mi – Glas iz naroda“ imaju većinu u Beogradu i da će biti obaveza te tri stranke naprave koaliciju u gradskoj skupštini i da vlast u Beogradu bude promenjena.

Kada su u pitanju parlamentarni izbori, kazao je da aktuelna vlast ima većinu na nivou Srbije, ali da je ta većina mnogo manja nego što je bila.

„Vladajući su u odlasku, a koalicija NADA, bez obzira na slične rezultate (kao na prošlim izborima), zaista ima jednu perspektivu i pored te prljave kampanje“, ocenio je Mihailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar