U trendu

Ministarka na mestu pogibije rudara: Večeras očekujemo izveštaje inspekcije

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas, po dolasku u selo Grljan kod Zaječara, gde su poginula dva rudara u havariji u rudničkoj separaciji u blizini rudnika Avramica, da je „rudarska inspekcija odmah izašla na mesto događaja“, i da je u toku ispitivanje svih okolnosti zbog kojih je došlo do nesreće.

Kako je prenela televizija N1, Đedović Handanović je rekla da je sigurna da će preliminarni izveštaji biti urađeni večeras, a da će kompletni izveštaji o nesreći biti gotovi „za oko dva dana“.

Kako je istakla, još jedan rudar je bio prisutan kada se dogodila nesreća, i on je lakše povređen.

„Pokušao je da pomogne svojim kolegama. Sada sam ga videla i pričala sa njim. On nema vidnih povreda. Pravo je čudo nema većih povreda i ozleda, jer je i on prošao kroz ceo taj bunker koji je visok oko osam metara“, navela je ministarka.

U nesreći koja se dogodila danas oko 10.30 sati u rudničkoj separaciji u selu Grljan kod Zaječara, u blizini rudnika Avramica poginula su dva radnika koji su radili na na separaciji, mestu gde se odvaja dobar ugalj od lošeg, kada je sa zida došlo do obrušavanja materijala i propadanja radnika do dna bunkera koji je visine oko pet, šest metara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar