U trendu

Na početku zasedanja poslanici tražili da Martinović izađe napolje

Poslanici opozicije sprečili su danas nastavak sednice Skupštine Srbije sve dok se u sali nalazi ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović.

Oni su u sali vikali „Vučiću odlazi“ i „Napolje napolje“, a držali su i transparente na kojima piše „Jovanjica, Stanika Gligorijević, Helikopter, Savamala, Oliver Ivanović, Mladenovac“.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić ignorisao je povike i dao reč poslanicima po listi prijavljenih, ali su poslanici uzvicima „napolje, napolje“ sprečili njihove govore.

„Dok je tu čovek koji prebrojava decu nećemo dozvoliti da se nastavi sednica“, rekla je poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović i podsetila da je ministar Aleksandar Martinović svojom jučerašnjom izjavom povredio dostojanstvo skupštine.

Martinović je juče uputio pitanje poslanicima koliko imaju dece i ocenio da oni koji nemaju dece „već hrane kučiće i mačiće i ribice“ nemaju pravo da „drže lekcije o deci“.

Na dnevnom redu je rasprava o predlogu da se izglasa nepoverenje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću koja je započeta još 15. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar