U trendu

Načelnik hirurgije: Povređeni u 'Trajalu' stabilno i van životne opasnosti

Načelnik hirurgije Opšte bolnice u Kruševcu Saša Zajić izjavio je danas da su tri osobe, koje su povređene u eksploziji u kruševačkoj fabrici „Trajal“ i koje su smeštene u toj bolnici, stabilno i van životne opasnosti.

Zajić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je četvrta osoba, koja je zbog stepena povreda prebačena u Beograd, prema informacijama koje ima, takođe stabilno.

Prema njegovim rečima, radi se o „blast“ povredama, odnosno povredama koje su nastale od udarnog talasa eksplozije, a nivo povreda zavisi od toga koliko su povređeni bili udaljeni od mesta događaja.

To su povrede kontuzije od udarnog talasa, a nivo povrede zavisi od toga koliko su pacijenti bili udaljeni od eksplozije.

„S obzirom na sam mehanizam povreda, takvi pacijenti zahtevaju kliničku opservaciju, koja treba da traje najmanje 48 do 72 sata“, naveo je Zajić.

Najavio je da će danas biti urađene dodatne procedure i snimanja i izrazio nadu da neće biti dodatnih komplikacija.

„Blast trauma može da bude veoma nezgodna, s obzirom da povrede mogu da daju neke manifestacije mnogo kasnije od samog trenutka povređivanja“, kazao je načelnik hirurgije kruševačke Opšte bolnice.

Jedna osoba je poginula, a četiri su povređene u eksploziji koja se u utorak ujutru dogodila u objektu za proizvodnju gorive trake u kruševačkoj fabrici „Trajal“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar