U trendu

Naslovne strane za četvrtak 19. oktobar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za četvrtak 19. oktobar 2023. pišu o sukobima u Gazi, odjecima posete predsednika Aleksandra Vučića Kini, o predizbornim temama i o medijskim zakonima.

DANAS – Sporni član koji omogućava upliv države u vlasničku strukturu medija ostao u nacrtima dva medijska zakona: „Obustaviti legalizaciju nelegalnih Telekomovih medijskih poslova“. Nova tabloidno-televizijska kampanja protiv lidera SSP – „Đilas: Napadaju me jer je Vučićeva vlast ugrožena“. Naprednjaci u Novom Kneževcu preimenovali 44 ulice: „Narodni heroji izbačeni iz sećanja“, piše list.

POLITIKA – Šef Bele kuće u Tel Avivu „Bajden abolirao Izrael za napad na bolnicu u Gazi“. Razrešene nedoumice o brzoj pruzi Beograd- Budimpešta: „Srpska deonica prva u Evropi imaće novi sistem bežične komunikacije“. U susret izborima list pita „Ko gura opoziciju pod jedan izborni barjak“.

ALO – List obišao novu železničku stanicu u Beogradu: „Prokop kao svemirski brod“. Ne prezaju da zloupotrebe crkvu „Vračare i prevaranti ordiniraju u manastirima“, piše Alo.

BLIC – Uz pitanje ko je razneo bolnicu u Gazi kada je poginulo više od 500 ljudi list prenosi naslov „Pakao na zemlji“. Blic objašnjava optužnicu ubici iz Dubone i Malog Orašja „Zašto Blažiću preti samo 20 godina“. Iz sporta: Koliko mogu „orlovi“ na evropskom prvenstvu, pod naslovom „Vidimo se u Nemačkoj“.

VEČERNJE NOVOSTI – Važna poruka kineskog predsednika Sija „Podrška očuvanju celovite Srbije“. Prozapadna opozicija na jednoj listi „Stari DOS pod kapom Đilasa i ambasadora“, piše list. Rasplamsava se ratni požar u Izraelu: „Gaza pali ceo Bliski istok, Evropa strepi“.

NOVA – Šta piše u predlogu rezolucije EP o Banjskoj „Od srpskih vlasti se traži da isporuče Radoičića Kosovu“. Pod okriljem OEBS-a iz medijskih zakona izbačeni pojedini sporni članovi: „Vlast ne da ni po koju cenu ‘Telekomove’ medije“, piše list. Lider Novog DSS Miloš Jovanović kaže „Ne moram da slušam narod i radim sve ono što on misli“.

INFORMER – SAD naredile opoziciji, piše list pod naslovom: „Svi na Vučića“. Bliski Istok: „Masakr u bolnici“.

KURIR – Državna delegacija u Pekingu – „Uspeh, Vučić: Srbiju smo predstavili u Kini kao slobodarsku, nezavisnu i uspešnu“. Bliski Istok: „Vrata pakla“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – Državna delegacija u Pekingu – „Azija i Afrika su naša budućnost ali se ne odričemo evropskog puta“. Naslov vesti o ratu na Bliskom Istoku „Iran na džamiji istakao crni barjak“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар