Naslovne strane za četvrtak 21. mart

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 21. mart 2024, pišu o izboru Ane Brnabić za predsednicu Skupštine Srbije, burnoj sednici parlamenta, ubistvu u zatvoru „Padinska skela“ i drugim temama.

ALO – O završenom konstituisanju Skupštine: „Brnabićeva peuzela parlament“. „Četvrti Abrams odleteo u nebo“, još jedan tenk vredan 10 miliona dolara pretvoren u staro gvožđe, piše list.

BLIC – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović o problemima u školama: „Nedostaju nam nastavnici“. List piše o novim zakonima koji će „promeniti ceo život“ građana Srbije. „Mladi u Srbiji treći najsrećniji na svetu“, o rezultatima Oksfordovog istraživanja.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o sednici parlamenta i izboru Ane Brnabić na novu funkciju u tekstu pod naslovom „Ana na čelu Skupštine, novi cirkus đilasovaca“. „Trupe iz Britanije da brane Kosovo“, o navodnim molbama koje je Aljbin Kurti uputio Londonu.

DANAS – „Opozicija: Ana Brnabić je neoradikalka i neznalica“, list piše o reakcijama na izbor predsednice skupštine. „Gradska vlast privatnicima gleda kroz prste“ o nesreći u Beogradu u kojoj je jedna osoba stradala kada se odvalio točak gradskog autobusa.

NOVA – „Srbiji preti nestašica lekova za smirenje“, o štrajku radnika Galenike koji traje nekoliko dana. „Zlostavljan i ubijen u zatvoru u koji je otišao zbog petarde“, o smrti sedamdesetčetvorogodišnjaka koji je ubijen u KPZ „Padinska skela“.

INFORMER – „Putin traži pravdu za Srbiju“, ruski parlament povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja usvojio dokument kojim će od UN tražiti da zapadne države odgovaraju za to, piše list. „‘Karađorđem’ kroz Šumadiju“, o početku izgradnje puta.

KURIR – Prva osoba sa Daunovim sindromom zaposlena u zdravstvu, piše list. „Evropski parlament nikad neće biti iznad srpskog“, izjava predsednice Skupštine Ane Brnabić.

SRPSKI TELEGRAF – „Sekretar SPC švercovao skupe tompuse i torbice“, o aferi u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve. Srbija skočila 69 mesta na listi srećnih zemalja: „Đilas na aparatima“, piše list.

POLITIKA – „Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine“, o ishodu glasanja nakon trodnevne skupštinske sednice. „Zlostavljan do smrti u zatvorskoj ćeliji“ o istrazi ubistva zatvorenika koji je kaznu služio u Padinskoj skeli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.