Naslovne strane za petak 17. maj

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 17. maj 2024. pišu o atentatu na premijera Slovačke Roberta Fica, evrointegracijama Srbije, predstojećim izborima i drugim temama.

BLIC – „Čekaćemo još šest godina do ulaska u EU“, tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Fico više nije životno ugrožen“, piše list o zdravstvenom stanju slovačkog premijera koji je ranjen u atentatu.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Nikad neće uništiti ni Srbiju ni Srpsku“. O atentatu na slovačkog premijera Roberta Fica u tekstu „Kome smetaju slobodni vladari?“.

DANAS – „Manojlović saopštio da izlaze na izbore 2. juna“, o najavi pokreta Kreni-promeni. „Vučić koristi atentat za politički marketing“, piše list. „Vlada usvojila zahtev, menja se Krivični zakonik“, o kažnjavanju napada na prosvetne radnike.

NOVA – „Darija Kisić na čelu Torlaka, direktor nije ni znao da će biti smenjen“, piše list o novoj funkciji nekadašnje ministarke za brigu o porodici i demografiju. „Plac Generalštaba vredi više od 160 miliona dolara“, piše list.

POLITIKA – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović u intervjuu za list kaže „Rafineriju u Smederevu gradićemo po najvišim ekolokim standardima“. „Da li Srebrenica pere savest Nemačke i Ruande“, o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN na kojoj će biti razmatrana rezolucija o genocidu u Srebrenici.

KURIR – „Oprez“, naslov teksta u kome se navodi odakle predsedniku Srbije preti opasnost. List prenosi izjavu reditelja Emira Kusturice: „Nikoli Jokiću su važniji konji od slave“.

SRPSKI TELEGRAF – „Kako da vam odmor bude 50 % jeftiniji“, istražuje list. „Savo Manojlović trpao na listu čitave porodice“, piše list o izbornim listama pokreta Kreni-promeni.

INFORMER – Predsednik Srbije na Samitu lidera Zapadnog Balkana izjavio: „Srbija će svakom uzvratiti prema zasluzi“. List piše da su „Rusija i Kina ujedinjene protiv Zapada“.

ALO – List piše da su prosvetari i Vlada postigli dogovor: „Napad na profesora krivično delo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.