U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 20. maj 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o putu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujork, gde će se u četvrtak u Generalnoj skupštini UN glasati o predlogu Rezolucije o međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici, o lokalnim izborima 2. juna, o padu helikoptera iranskog predsednika i drugim temama.

ALO – List piše o vremenskoj prognozi do kraja meseca: „Od utorka haos – pljuskovi, grad i oluja do kraja maja“.

BLIC – „Bojkot izbora moguć i 2. juna“, list piše o mogućoj odluci opozicionih partija da ne učestvuju na izborima. „Leto u Grčkoj, nove takse i novi propisi“, izveštaj o situaciji na popularnim grčkim letovalištima.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o najavi susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Porfirijem i njegovom putu u Njujork: „Iz hrama u bitku za istinu i pravdu“. „Raisijeva letelica nestala u vrletima“, o padu helikoptera u kom je bio iranski predsednik.

DANAS – „Železnica trpi zbog politike“, piše list o sudaru vozova kod Vukovog spomenika.

INFORMER – O najavljenom putu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujork: „Boriću se za Srbiju“.

KURIR – „Crni vikend, za 12 sati poginulo petoro, 11 u bolnici“, o saobraćajnim nesrećama na putevima u Srbiji.

NOVA – Centralno mesto na naslovnoj strani zauzima tekst „Ucene, batinaši, režimski mediji i institucije koje ‘žmure’ na afere“. Aleksandar Jovanović iz Ekološkog ustanka kaže u intervjuu za list „Nije naučna fantastika da Vučić negde izgubi.“

POLITIKA – List prenosi Vučićevu izjavu o glasanju u UN: „U četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji“. „Zastrašujuće slika stradanja koja ostaje u sećanju lekara“, o 25. godišnjici bombardovanja KBC „Dragiša Mišović“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučićeva najteža 72 sata“, o putu predsednika Vučića u Njujork.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.