U trendu

Naslovne strane za ponedeljak 25. mart

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 25. mart 2024. pišu o 25-godišnjici od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, terorističkom napadu u Moskvi, mogućnosti da Srbija dobije nuklearne elektrane, lokalnim izborima i drugim temama.

ALO – Pod naslovom „Srbija pamti“ list piše o obeležavanju 25 godina od NATO bombardovanja. Poslanik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov u intervjuu kaže: „Opoziciji Skupština ispovedaonica za frustracije“.

BLIC – „Srbija četiri koraka do nuklearne elektrane“, piše list. O predstojećim lokalnim izborima, list piše u tekstu „Pripremite se ovog leta za glasanje na 35 stepeni“. „Šta je Isis-K“, povodom terorističkog napada u Moskvi.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Srbija slobodna, prkosna i hrabra“, o 25. godišnjici početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju. List prenosi i izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina o početku bombardovanja „Rusija tada bila slaba da pomogne“.

DANAS – „Država još nije popisala štetu od bombardovanja“, piše list. O terorističkom napadu u Rusiji u tekstu „Moskva oplakuje žrtve, svet osuđuje terorizam“.

NOVA – O najavama Aleksandra Vučića da bi Srbija mogla da izađe iz Saveta Evrope ukoliko Kosovo postane članica, list piše pod naslovom „Novo zamajavanje: Izlazak Srbije iz SE značio bi odustajanje od članstva EU“. Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić u intervjuu za list kaže: „Oskar i Vučić bi mogli biti identični“.

KURIR – „78 dana pakla“ obeleženo 25 godina od NATO agresije. „Baba Marta“, o varljivom proleću.

SRPSKI TELEGRAF – „Putinova lista za odstrel sa 17 imena“ Moskva pravi spisak odgovornih za teroristički napad, piše list. „NATO šifra apokalipsa“ general Jovan Milanović o detaljima NATO agresije 1999. godine.

POLITIKA – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom 25. godišnjice početka bombardovanja „Srbija živi prkosna i snažnija“. „Aljbin Kurti smišlja novu prevaru za srpski narod“, o proceduri za smenu gradonačelnika na severu Kosova.

INFORMER – List piše: Posle maskra u Moskvi, nema nazad. Vučić: Nećemo vam dati da nam oduzmete slobodu, poruka predsednika Srbije na obeležavnju četvrt veka od početka NATO agresije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.