U trendu

Naslovne strane za ponedeljak 29. april

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o lokalnim izborima 2. juna, o formiranju Vlade Srbije, rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici i drugim temama.

ALO – „Na maratonu 13.000 duša“, piše list o 37. po redu Beogradskom maratonu.

BLIC – U tekstu „Istina o izborima 2. juna“, list donosi sve detalje vezane za beogradske i lokalne izbore. „Niko ne zna koliko je Srba ‘tamo daleko'“, o srpskoj dijaspori. „Tragična smrt majke dvoje dece u Sremskoj Mitrovici“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – „I Priština bi sada da ima svoju Srebrenicu“, o najavama predsednice Kosova Vjose Osmani da će tužiti Srbiju Sudu u Strazburu. „O novoj Vladi na praznik“, piše list.

DANAS – V.d. direktora OŠ „Vladislav Ribnikar“ Ljubomir Pejović u intervjuu za list navodi „Zaposleni i roditelji nisu protiv memorijalnog centra“. Izborna lista Srpske napredne stranke u Nišu „Bez dosadašnje gradonačelnice Sotirovski“.

INFORMER – List navodi da su „skandalozne“ poruke zvaničnika iz Bosne i Hercegovine „Srbima zbog Srebrenice prete ratom“.

KURIR – „Maraton“, list navodi da su na Beogradskom maratonu takmičari iz Kenije „osvojili“ Beograd.

NOVA – Dobrica Veselinović kandidat koalicije Biram borbu za gradonačelnika Beograda“, kaže za list kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović. „SNS otklonom od Sotirovski priznaje loše vođenje grada“, o izostavljanju dosadašnje gradonačelnice Niša sa izborne liste vladajuće stranke. „Ašanin, Gojković ili Lončar na mestu direktora RFZO“, piše list.

POLITIKA – „NATO bombe još prete na 150 lokacija“, piše list nakon otkrivanja zaostale bombe na gradilištu u Nišu. „Sabor srpskog naroda nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici“, piše list. „Opozicija nastupa u novim kolonama“, o predstojećim izborima.

SRPSKI TELEGRAF – Povodom pisanja medija iz regiona o predsedniku Srbije: „Pokrenut totalni udar na Vučića!“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.