Naslovne strane za ponedeljak, 8. jul 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 8. jul 2024. godine, pišu o problemima u funkcionisanju Beograda, izborima u Francuskoj, infrastrukturi i iskopavanju litijuma.

ALO – „Žujović radikalizovan u ilegalnom mesdžidu“ list piše o tome kako je napadač, koji je ustrelio žandarma ispred izraelske ambasade u Beogradu, pripreman za zločin. „Strava i užas“ list piše kako Ukrajinci surovo ubijaju ruske zarobljenike.

BLIC – Nova agonija na severu Kosova jer je „Više od 100 porodica dobilo zahtev da napusti domove“. Na lošiji skor đaka na ispitima uticala je i onlajn nastava: „Korona generacija zakazala na maturi i prijemnima“. Početak dugog toplotnog talasa „Kuvaćemo se danju na 38, a noću na 28 stepeni“.

VEČERNJE NOVOSTI – Prema sinu predsednika Srbije, Danilu Vučiću „Mržnja opozicije prešla je sve granice“. Propao pokušaj EU: „Evropa ne može bez ruskog gasa“. Priprema se izmena zakona, te „I samostrel u promeni propisa o oružju“.

DANAS – Sukob gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i ministra Gorana Vesića otvara pitanje jedinstva vladajuće stranke, a „Vrh SNS ćuti, čekaju se poruke preko tabloida“. Protest protiv demontiranja Starog Savskog mosta: „Nema rešenja o rušenju, Beogradu fale dva mosta“. Kakve veze ima iskopavanje litijuma sa širenjem kineskog Minta u Srbiji: „Važna saradnja kompanija Rio Tinto i InoBat“.

NOVA – Funkcionisanje Beograda dovedeno u pitanje: „Grad pliva u poplavama i grca u dugovima“. Sedam proizvoda iz Srbije nepoželjno na tržištu EU: „Toksini u brašnu, pesticidi u vrganjima i norovirus u kupinama“. Deset razloga zbog kojih može da se zabrani putovanje u inostranstvo: „I zbog manjka keša mogu da vas vrate sa granice“.

INFORMER – „Bolesnici“ o pozivanju na ubistvo sina predsednika države i vređanju članova vladajuće stranke. „Đinđićev ubica prešao u muslimane“ list piše da je Miloš Simović, član zemunskog klana, prešao u islam.

KURIR – „Ljudina“ žandarm iz Srbije pronašao nestalu devojčicu u Grčkoj. „Dežurni krivac“ Srbija i predsednik države Aleksandar Vučić na meti zapaljivih poruka iz Sarajeva, Podgorice, Prištine, Zagreba…

SRPSKI TELEGRAF – O izborima u Francuskoj „Francuzi se plaše krvavih nemira“.

POLITIKA – Centralna tema francuski izbori: „Dan odluke za Francuze“. Direktor Akademije za nacionalnu bezbednost Dragan Simeunović kaže: „Napadi hladnim oružjem su novi trend u islamskom terorizmu“. O infrastrukturi: „Završen novi terminal na aerodromu u Nišu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.