Naslovne strane za sredu, 26. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 26. jun 2024. godine pišu o oslobađanju osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža iz britanskog zatvora nakon pet godina provedenih u pritvoru, ali i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i drugim temama.

ALO – „Afrička vrelina napušta Srbiju“ o padu temperatura koji je najavljen za sledeću nedelju. „Nema otrovnog otpada“ o rezultatima studije koja tvrdi da projekat Jadar nije opasan.

BLIC – „Danka, ni tela ni dokaza, ni svedoka“, tri meseca od nestanka devojčice. List piše i o „Tri razloga za sastanak“, povodom putovanja predsednika Srbije u Brisel.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vikensom brže do dijagnoze kancera“, zdravlje nacije i besplatni pregledi. List piše i o presudi vlasniku streljane u kojoj je upotrebu vatrenog oružja vežbao K.K. koji je potom ubio više đaka u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u tekstu pod naslovom „Za laganje dobio pet meseci“.

DANAS – „Ekonomska korist ili neokolonijalni status“, kakvi su ekonomski efekti rudnika litiujuma koji Rio Tinto sa srpskim vlastima planira u dolini Jadra. List piše i o razlozima zbog kojih vlast sve češće proteruje strane državljane iz Srbije u tekstu „Politizacija BIA sve češća“.

INFORMER – „Srbija mora da odabere, Putin ili EU“ o navodnim ucenama Brisela. „Litijum ne ubija poljoprivredu“ o naučnim studijama koje to navodno potvrđuju.

KURIR – List piše da je Asanž ponovo na slobodi. „Na Vidovdan spomenik junaku s Košara“ o najavi da će biti otkriven spomenik Peđi Leovcu.

NOVA – „Privatna firma broji glasove u Nišu“, skandalozna odluka GIK, poništili sve rezultate izbora. List piše i da je „Eurbor počeo da pada“, olakšanje za korisnike kredita u evrima.

POLITIKA – „Država će sportistima omogućiti najbolje uslove“, Vučić obišao trening centar u Košutnjaku. List piše i o tome „Kako da sačuvamo kartice od zloupotrebe na internetu“.

SRPSKI TELEGRAF – „Za svako zlato u Parizu 200.000 evra“ o najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će sportisti biti dodatno nagrađeni. „Tri nova svedoka u slučaju male Danke“ o istrazi slučaja ubistva devojčice Danke Ilić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.