U trendu

Naslovne strane za subotu, 11. novembar 2023. godine

 Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 11. novembar povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu imaju sliku cveta ramonde, a pišu i o održavanju Foruma o miru u Parizu, na kome učestvuje srpski predsednik Aleksandar Vučić, o izborima koji će se održati 17. decembra, i o drugim temama.

ALO – O sastanku srpskog i francuskog predsednika, Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona u tekstu „Potvrđeno duboko prijateljstvo Srba i Francuza“. „Hamas drži mog rođaka kao taoca“, kaže ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

BLIC – O obeležavanju Dana primirja u Prvom svetskom ratu „Cvet ramonde na reveru kao simbol pobede“. „Susret Vučića i Makrona u Parizu“, o učešću srpskog predsednika Aleksandra Vučića na Forumu o miru u Parizu.

VEČERNJE NOVOSTI – Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Ne pada mi na pamet da Kosovo priznam“. „Srbiji je danas dan pobede“, izjava ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića, povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

DANAS – Autorski tekst akademika Vladice Cvetkovića o okupljanju javnih ličnosti pred izbore „ProGlas je prodrmao naprednjački kavez“. Filološka gimnazija u Beogradu o slučaju uznemiravanja učenica na ekskurziji: „Profesor više nije član kolektiva naše škole“.

INFORMER – „Eksplodirao gas, srušio pola kuće“, o eksploziji u Zemunu. O ratu u Ukrajini list piše u tekstu „Zelenski na Ruse šalje žene“.

KURIR – „Bajatović preprodavao gas iz skladišta Banatski dvor?“, o navodnim malverzacijama direktora preduzeća „Srbija gas“ i funkcionera Socijalističke partije Srbije. Pod naslovom „Impresivno“, list piše o staničnoj zgradi železničke stanice „Prokop“ koja je otvorena pre 20 dana.

NOVA – List piše da je zbog obustave projekta „Jadar“ kompanija „Rio Tinto“ tužila Srbiju: „‘Rio Tinto’ podneo devet tužbi protiv naše države“. „Sakupljanje glasova kao prekovremeni rad“, list navodi da vlast ucenjuje zaposlene u javnom sektoru pred izbore 17. decembra.

POLITIKA – „Najsjajnija pobeda ‘najbolje male vojske'“, o obeležavanju Dana primirja u Prvom svetskom ratu. List piše o učešću predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Mirovnom forumu u Parizu: „Svima na Zapadu jasno je da Kurti ne želi ZSO“.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Makron stiže u Srbiju“. Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić kaže za list „Uradili smo mnogo, uradićemo još više“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar