U trendu

Naslovne strane za utorak 12. mart

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 12. mart 2024. godine, pišu o predstojećim izborima, godišnjici ubistva premijera i nekadašnjeg lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića i spoljnopolitičkim temama.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića „Izbori u Beogradu su odbrana otadžbine“. Ministarka zdravlja u tehničkom mandatu Danica Grujičić u intervjuu kaže „Gradimo nova porodilišta, nabavljamo najbolju opremu“. List piše da su se članice NATO ogradile od izjave francuskog predsednika Makrona da će slati vojsku u Ukrajinu „Makron usamljen u samoubilačkom planu“.

BLIC – „Kome odgovaraju izbori u junu“ o datumu izbora u Beogradu. „Srbija se već sprema za kolektivni mini-odmor“ za prvi Prvi maj i Vaskrs šest vezanih neradnih dana.

VEČERNJE NOVOSTI – „Dobili datum, sada traže i dva ministra“ o zahtevima opozicije. O filmskoj nagradi Oskar „Openhajmer bez premca, krah Barbi“.

DANAS – Kako bi izgledala Srbija da je bivši premijer Zoran Đinđić živ „Đinđić bi našao rešenje za Kosovo u okviru Srbije“. Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ana Lalić o pretnjama smrću „Naravno da se plašim, novinari su za vlast omiljena lovina“.

INFORMER – „Izgubili izbore, a sad hoće silom na vlast“ o zahtevu opozicije da se formira prelazna vlada. List prenosi navodnu izjavu premijera Mađarske „Orban: Donald Tramp će okončati rat u Ukrajini.“ 

KURIR – „Analitičari: Glasanje u Beogradu 2. juna smanjiće tenzije i izbiti opoziciji argument za bojkot“ o datumu ponovljenih beogradskih izbora. „Evropa se masovno i brutalno brzo naoružava“ o rezultatima izveštaja Instituta za mir. 

NOVA – Pod naslovom „Vučić popustio, opozicija čvrsta u zahtevima“ list piše o datumu beogradskih izbora. „Slovenačke bolnice ne bi radile bez naših lekara“ o medicinarima iz Srbije koji rade u inostranstvu.

POLITIKA – „Najava izbora za 2. jun je pružena ruka opoziciji“ o ponovnim izborima za Gradsku Skupštinu Beograda jer posle decembarskih nije formirana. Intervju kandidata za predsednika Rusije Vladislava Davankova „Rusija mora biti jaka, ali nam je potreban mir“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je opozicija „dobila datum“ za nove izbore koji je tražila, ali da su i dalje nezadovoljni. „Pravi Legijin plan za ubistvo premijera“ o godišnjici smrti Zorana Đinđića. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar