Naslovne strane za utorak 13. februar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 13. februar 2024. pišu o opcijama za formiranje nove beogradske i republičke vlasti, o velikom mitingu Srba u Kosovskoj Mitrovici, o korupciji, pravosuđu i spoljnopolitičkim temama.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Srbije – „Vučić: Spremni smo za ubrzanje puta u EU“.

BLIC – Više opcija političkog raspleta u Beogradu „Preletači, ‘spavači’ ili ponovo na izbore“. Koliko košta kuvanje, peglanje, čišćenje „Žene bi za kućne poslove trebalo da zarade 567 evra“.

VEČERNJE NOVOSTI – Apel Srba sa Kosova i Metohije silama „Naredite Kurtiju da nas ne progoni“. O prognozama Nemaca „Evropa u ratu za pet godina?“ Skupa dopunska nastava „Priprema za malu maturu i do 180.000 dinara“.

DANAS – Reporterka Danasa u romskom naselju u kojem je policija sprovela raciju protekle subote „Svi smo glasali za Vučića i ovo nam je sada hvala“. Sve prorežimske televizije zaoštrile retoriku prema Evropskoj uniji „Predsednik Srbije počeo medijski rat protiv EU“. Da li će biti iznenađenja u skupštini i novoj vladi Srbije, čije formiranje je najavljeno do 15. marta „Raspored u Nemanjinoj 11 zna samo predsednik Srbije“.

INFORMER – O protestu u Kosovskoj Mitrovici, list piše: „Ustanak na Kosovu“. List piše o susretu premijerke Srbije i američkog novinara Takera Karlsona „Ana Brnabić: Karlson na leto stiže u Srbiju“.

KURIR – Srbi sa KiM poslali sa protesta poruku „Ukida nam se život i parče hleba“. O sahrani Dejana Milojevića „Potresne scene na oproštaju od legende“.

NOVA – Predsednik i premijerka sami kumovali oštroj rezoluciji Evropskog parlamenta „Vučića se odrekli i EU naprednjaci“, piše list. Firma „Goter construction“ angažovana na jednom od najskupljih projekata „Firma sina Zvezdana Terzića dobila posao na izgradnji Moravskog koridora“. O pravdi u Srbiji „Hapse studente, a makroe puštaju“.

POLITIKA – Srbi sa KiM na opštenarodnom skupu u Kosovskoj Mitrovici: „Evropo, otvori oči, Kurti ukida život“. Aleksandar Vučić nakon razgovora sa Kirijakosom Micotakisom „Srbija želi da kupi deo luka Pirej i Solun“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa „Srbija se širi preko Soluna“. „Cenim Vučića, dolazim u Srbiju“ o navodnoj izjavi Takera Karlsona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.