Naslovne strane za utorak, 25. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 25. jun 2024. godine pišu o reizboru Aleksandra Šapića na mesto gradonačelnika Beograda, iskopavanju litijuma i drugim temama.

BLIC – „Šapić gradonačeknik Beograda“, o drugom mandatu Aleksandra Šapića na čelu glavnog grada Srbije. O ubistvima u Crnoj Gori, list piše u tekstu „Rat klanova prerastao u krvavu osvetu“.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Tenzije u svetu rastu, sačuvaćemo mir u Srbiji“. „Srpski kulturni centar niče i u centru Zagreba“, piše list.

DANAS – Nakon zabrane ulaska u Srbiju bosanskohercegovačkom glumcu i piscu Feđi Štukanu, on navodi „Moju slobodu ne mogu dobiti tek tako“. „Bilo bi mudro da opozicija ćuti i pusti građane da vode“, ocenjuje politički analitičar Cvijetin Milivojević, govoreći o najavama formiranja „Fronta za odbranu Srbije“.

NOVA – „Vlast posle izbora Zapadu daje sve“, navodi list u tekstu o Kosovu, Rio Tintu i Generalštabu. Evroposlanik Andreas Šider u intervjuu za list navodi „Ako Vučić nastavi ovako, neće biti napretka ka EU“. „Šapić dobio novu šansu da i dalje uništava Beograd“, navodi list.

POLITIKA – „Ratovi u budućnosti vodiće se oko litijuma“, smatra predsednik Srbije. „Beograd će biti srpska prestonica otvorena za sve“, navodi Aleksandar Šapić nakon ponovnog izbora za gradonačelnika Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.