U trendu

Opozicija protestovala u Kaću pored Novog Sada

Predstavnici opozicionih partija okupili su se danas u Kaću kod Novog Sada iz protesta zbog jučerašnjeg napada na funkcionere Stranke slobode i pravde (SSP).

Oni su se okupili ispred zgrade policijske stanice, gde se desio napad na predsednika novosadskog odbora SSP-a, primarijusa doktora Vladimira Vrsajkova.

Prisutni su bili predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“, Građanskog pokreta Bravo, Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani i drugih opozicionih stranaka i pokreta.

U blizini su se nalazila i četiri štanda Srpske napredne stranke (SNS), na kojima su radile članice te stranke.

Okupljeni opozicionari su potom krenuli u šetnju naseljem i delili su flajere.

Skup je nakon nešto manje od sat vremena završen i nije bilo incidenata.

Vladimir Vrsajkov i potpredsednica Mara Puškaš fizički su napadnuti tokom akcije SSP-a juče u Kaću.

Oni su oboreni na zemlju i šutirani, a napadači su im silom oduzeli flajere koje su delili.

Vrsajkova su dvojica muškaraca, nakon što su ga oborili na zemlju, nastavili da šutiraju po glavi i telu, slomili mu mobilni telefon i zadali mu vidljive telesne povrede.

Iz Gradskog odbora SNS-a juče su naveli da je „incident bio isprovociran“.

„Svedoci smo svakodnevnog nasilja koje na izborima dokazana manjina svakodnevno sprovodi ne samo u Novom Sadu nego širom Srbije. Oni koji nam blokiraju saobraćaj, koji nam vređaju aktiviste koji nas progone i praktično uhode, koji lome institucije, koji lome skupštinu, koji pljuju narod na ulici, danas su došli u Kać da gnusnim lažima i sramnim materijalom provociraju Kaćane“, rekla je Sanja Draško, šefica odborničke grupe SNS-a u Skupštini Novog Sada.

Dodala je da „građani nisu dozvolili da im se takav scenario odvija ispred njihovih kuća“.

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić ocenila je da je SNS svojim saopštenjem priznao da stoji iza napada, ili da ima veze sa napadom na članove SSP-a u Kaću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.