U trendu

Otvoren bazen u OŠ 'Dimitrije Tucović' na Zlatiboru

Bazen površine 75 metara kvadratnih, u delu objekta za sportske aktivnosti izdvojenog odeljenja čajetinske škole „Dimitrije Tucović“ na Zlatiboru, danas je svečano otvoren, saopštila je Opština Čajetina.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović se u ime lokalne samouprave, školskog koletiva i stanovnika Čajetine zahvatlio Vasiliju i Mafaldi Aćimović, osnivačima „Fondacije Aćimović“, što su se kroz zadužbinarstvo „i sada i u mnogo prethodnih donacija i školskih stipendija odužili stanovništvu ovog kraja Zapadne Srbije“.

„Svedoci smo da zadužbinarstvo u današnjoj Srbiji skoro da ne postoji, ali evo primera kako neko ko je davno otišao iz ovih krajeva i živi u Švajcarskoj može ponovo da napravi tu vezu između Srbije i njihove nove domovine. Ovaj bazen i njegov mozaik, koji je jedinstven u Srbiji, uz školsku sportsku halu, delo su Fondacije Aćimović i na tome smo im neizmerno zahvalni“, kazao je Stamatović.

Direktor Fondacije Slobodan Aćimović, je izrazio zadovoljstvo realizacijom tog projekta kroz zajednički rad sa lokalnom samoupravom i u saradnji sa direktorkom škole Milkom Vasiljević.

„Iako sam rođen u Beogradu, korenima sam vezan za ova brda i našu zlatnu planinu, a uz to, glavni razlog što smo ovaj objekat podarili mališanima je uspomena na mog strica Vasilija i njegovu suprugu Mafaldu, koji su i osnovali Fondaciju Aćimović“, rekao je on.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine Milka Vasiljević kazala je da je njena radost „ipak za nijansu veća od one dečije“ zato što je posle više godina iščekivanja završen i taj objekat.

„Dimenzije bazena zadovoljavaju potrebe dece izdvojenog odeljenja škole na Zlatiboru, u čijim klupama iz godine u godinu sedi sve veći i veći broj učenika“, rekla je Vasiljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar