U trendu

Penzionerima u Srbiji uz posebnu karticu pogodnosti pri plaćanju roba i usluga

U Srbiji penziju prima 1,65 miliona građana, što je četvrtina stanovništva. 

Kako bi im olakšala finansijsku situaciju, država je pokrenula izdavanje penzionerskih kartica koje će im od 1. oktobra omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga. 

Direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Srbije Relja Ognjenović kazao je da se do sada stotine kompanija, maloprodajnih lanaca i institucija iz cele zemlje prijavilo da bude partner Vladi Srbije u tom programu.

 „Podsetiću da smo potpisali preko 350 sporazuma sa različitim državnim institucijama i privatnim sektorom i da se 660.000 penzionera prijavilo za penzionersku karticu nove generacije“, kazao je Ognjenović.

On smatra da je odziv penzionera pokazao da je inicijativa za izdavanje penzionerskih kartica bila dobra, a akciji se pridružila i Pošta Srbije, čiji direktor Zoran Đođević podseća da su upravo penzoneri u velikom broju klijenti tog javnog preduzeća. 

 „Penzioneri imaju, kada gledamo platne institucije, najviše poverenje u Poštu Srbije, obzirom da najveći broj njih svoje penzije podiže preko pošta“, rekao je Đorđević.

Prijava za penzionersku karticu je besplatna, a direktor Pošte očekuje da će više od 95 odsto penzionera uzeti ovu karticu. Penzioneri koji to do sada nisu učinili imaju priliku da se za besplatnu penzionersku karticu nove generacije prijave na šalterima svih poslovnica pošta.

Penzioneri mogu na šalterima pošta širom zemlje, njih u ovom trenutku 1.534, da se prijave i dobiju penzionersku karticu.

Prosečna penzija u Srbiji je oko 320 evra, a kako je najavio ministar finansija Srbije Siniša Mali penzioneri će uz karticu moći da ostvare pogodnosti popuste u trgovačkim lancima, apotekama, ugostiteljskim i turističkim objektima, zdravstvenim centrima, banjama, muzejima, pozorištama.

Prilog Kineske Medijske Grupe CMG

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar